Artikkelit

Yritys

Aloitin toiminnan vuonna 1998. Valmistan kaisla- ja pajuliinoja kangaspuilla kutomalla. Loimilankoina käytän pellavalankaa, kalalankaa tai paperilankaa. Punon kaislalla mm. koreja, hattuja, korviksia ja kransseja. Pajulla punon köynnöstukia.

Myyn tuotteitani markkinoilla, messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Kotona minulla on työhuone ja pieni myymälä vanhaan navettaan kunnostetuissa tiloissa. Myymälä on avoinna sopimuksen mukaan, kannattaa siis soittaa ennen kuin tulee käymään.

Työtilani on Evijärvellä Särkikylässä, n.10 km keskustasta osoitteessa Kaanapantie 19, Särkilä ja puhelinnumeroni on 040 569 3416

Tervetuloa ostoksille!

Advertisement

Materiaalit

Jokaisen kaislan kerään kesällä käsin nyhtämällä tulevaa työtä varten. Kaislat kuivatetaan, niputetaan ja ennen kutomista kostutetaan.

Kaislat kerään kesä-heinäkuun vaihteessa järvestä ”nyhtämällä”. Kaislat irtoavat tietyn ajan juuritupestaan melko helposti. Kuivatan kaislat ritilöiden päällä isoissa nipuissa n. 1-2 kuukauden ajan. Ne täytyy kuivattaa hitaasti, jotta ne samalla sitkistyvät.

Kuivatuksen jälkeen siirrän ne varastoon, jossa ne eivät saa kostua. Ennen kutomista tai punomista kostutan ne suihkuttamalla, annan kostua muutaman tunnin ja pyyhin puhtaaksi. Vasta sen jälkeen kaislat ovat valmiita käsiteltäviksi.

Pajut kerään syksyllä, talvella tai keväällä, silloin kun niissä ei ole lehtiä. Kuivatan myös pajut ennen kutomista.